Pinyons
Els pinyons són els fruits del pi pinyer, originaris de la Mediterrània i Castella i Lleó. Es comercialitzen com a fruit sec i aporten multitud de beneficis a tot tipus de persones, tant a aquelles que simplement volen portar una dieta saludable, com a les que pateixen de cansament físic o intel·lectual. Se solen prendre crus o torrats i tenen un gust dolç i molt característic. També són usats en productes de pastisseria.
Varietats
- Pinyons Valladolid
- Pinyons Andalusia
Nous
Les nous són el fruit de la Noguera. És un dels fruits secs per excel·lència, amb un consum cada vegada més estès i habitual en la dieta Mediterrània, per la seva riquesa nutricional. Encara que l’oli conté àcid oleic (monoinsaturat) com l’oli d’oliva, el provat efecte reductor del colesterol és degut a la seva riquesa en àcid linoleic i alfalinoleic (poliinsaturats).
Varietats
- Nou en Closca 30/32
- Nou en Closca 32/34
- Nou en Closca +34
- Meitats de Nou Nacional
Panses
També conegudes com panses sultanes o passa de Corint. La pansificació és una tècnica coneguda des de l’Antiguitat: el mot pansa prové del participi del verb llatí pando, que significa estendre (en aquest cas, estendre al sol). És un raïm seca deshidratada parcialment, sense llavors i extraordinàriament dolça. S’utilitza en rebosteria i pastisseria o com guarniment per a amanides o plats.
Varietats
- Panses Sultanes
Coco Ratllat
A certs països europeus, és el protagonista tropical indiscutible de fires i revetlles i de comú ús en múltiples preparacions de rebosteria artesanal i industrial per la seva versatilitat, textura i aromes.